Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai produk, pengiklanan dan review, sila email ke butterlaici@gmail.com atau WhatsApp 013-7903558.
Apam Balik Jagung Dan Kacang
Selalunya bila rasa nak makan, kita beli sahaja. Tapi kali ini, apa kata kita buat sendiri sahaja apam balik. Berikut merupakan resepi penuh bahan-bahan serta cara penyediaan. Untuk memudahkan lagi proses memasak, sila rujuk video yang telah disediakan di dalam entri ini. Resepi: Apam Balik Jagung Dan Kacang Oleh: Butterlaici Bahan-Bahan • ½ cawan gula • 1 biji telur • 1 sudu kecil esen vanilla • ½ cawan susu cair • ½ sudu kecil soda bikarbonat • ½ sudu kecil baking powder • 1 sudu kecil perwarna makanan • 2 cawan tepung gandum • 1 cawan air • 1 sudu kacang tanah hancur • 1 sudu gula • 2 sudu krimer jagung • Minyak masak Masa Penyediaan • 45 minit Masa Memasak • 10 minit / keping Saiz Hidangan • 4 orang Cara Penyediaan 1. Kacau bahan-bahan seperti gula, telur, esen vanilla, susu cair, soda bikarbonat, baking powder dan perwarna makanan sehingga sebati. 2. Campurkan tepung gandum sedikit demi sedikit berserta air dan kacau sehingga halus. 3. Reha...